PhotoMuseum.nl

19th century photography

Foto Delft, Vliet, Molen

Omschrijving

Delft, Vliet, Molen , Foto 8 x 10 cm . Gelatinetype, fotograaf onbekend. De Delftsche Vliet is een kanaal met een lengte van 4,6 kilometer tussen Delft en Rijswijk, en is onderdeel van het Rijn-Schiekanaal, dat de verbinding vormt tussen de Oude Rijn nabij Leiden en Overschie. Het deel vanaf Leiden tot even voor de huidige Hoornbrug nabij Rijswijk, bij Drievliet, wordt thans de Vliet genoemd. Deze verbinding volgt voor een deel de loop van het kanaal van Corbulo, de verbinding tussen Rijn en Maas die de Romeinen in de eerste eeuw aanlegden. In het midden van de 12e eeuw werd de verbinding gegraven tussen Delft en het oude kanaal, dat liep tot de huidige locatie van de Hoornbrug: de Delftse Vliet. Oorspronkelijk heette het kanaal de Delft. De Trekvliet werd in 1638 gegraven ten behoeve van de trekschuitverbindingen tussen Leiden, Delft en Den Haag. Van 1891 tot 1894 werd de Delftse Vliet verbreed. Het gedeelte vanaf Delft naar Overschie heet de Delftsche Schie.

Prijs

€ 30,00

Interesse?

Stuur een e-mail naar [email protected].Delft, Vliet, Molen , Foto 8 x 10 cm . Gelatinetype, fotograaf onbekend. De Delftsche Vliet is een kanaal met een lengte van 4,6 kilometer tussen Delft en Rijswijk, en is onderdeel van het Rijn-Schiekanaal, dat de verbinding vormt tussen de Oude Rijn nabij Leiden en Overschie.
Het deel vanaf Leiden tot even voor de huidige Hoornbrug nabij Rijswijk, bij Drievliet, wordt thans de Vliet genoemd. Deze verbinding volgt voor een deel de loop van het kanaal van Corbulo, de verbinding tussen Rijn en Maas die de Romeinen in de eerste eeuw aanlegden. In het midden van de 12e eeuw werd de verbinding gegraven tussen Delft en het oude kanaal, dat liep tot de huidige locatie van de Hoornbrug: de Delftse Vliet. Oorspronkelijk heette het kanaal de Delft. De Trekvliet werd in 1638 gegraven ten behoeve van de trekschuitverbindingen tussen Leiden, Delft en Den Haag.
Van 1891 tot 1894 werd de Delftse Vliet verbreed. Het gedeelte vanaf Delft naar Overschie heet de Delftsche Schie.