PhotoMuseum.nl

19th century photography

Foto Velsen, waterput, 1909

Omschrijving

Velsen. Vermoedelijk plaatsing van beton/cementringen voor vernieuwing van een welput bij het huis van J. Slenters, Wijkerstraatweg L32 in het toenmalige Wijkeroog. Rond 1909. Foto: gelatinetype 16x22cm. Fotograaf onbekend. In het Haarlems Dagblad van 6 oktober 1909 wordt door B&W voorgesteld om het pand aan de Wijkerstraatweg (is nu Velsen-Noord) onbewoonbaar te verklaren omdat het water uit de welput niet drinkbaar is. Het pand was eigendom van J. Slenters. Op 29 juni 1910 wordt in hetzelfde dagblad bericht dat de onbewoonbaarverklaring is opgeheven omdat het drinkwater "thans voldoet aan de 'eischen' die aan goed drinkwater kunnen gesteld worden". Bijgaande foto diende misschien als bewijs van de vernieuwing der waterput. Genealogie: Er was in de 19e-eeuw ook een J. Slenters actief in Haarlem. aannemer/bouwer, overleden in 1893 (bron NHA) . De J. Slenters uit Velsen, was mogelijk zijn zoon. # Paard en wagen #, # welput #, # waterput #, # betonindustrie Velsen # . Dank aan Historische Kring Velsen voor nadere info.

Prijs

€ 120,00

Interesse?

Stuur een e-mail naar [email protected].Velsen. Vermoedelijk plaatsing van beton/cementringen voor vernieuwing van een welput bij het huis van J. Slenters, Wijkerstraatweg L32 in het toenmalige Wijkeroog. Rond 1909. Foto: gelatinetype 16x22cm. Fotograaf onbekend. 
In het Haarlems Dagblad van 6 oktober 1909 wordt door B&W voorgesteld om het pand aan de Wijkerstraatweg (is nu Velsen-Noord) onbewoonbaar te verklaren omdat het water uit de welput niet drinkbaar is. Het pand was eigendom van J. Slenters.
Op 29 juni 1910 wordt in hetzelfde dagblad bericht dat de onbewoonbaarverklaring is opgeheven omdat het drinkwater "thans voldoet aan de 'eischen' die aan goed drinkwater kunnen gesteld worden". Bijgaande foto diende misschien als bewijs van de vernieuwing der waterput.                                Genealogie: Er was in de 19e-eeuw ook een J. Slenters actief in Haarlem. aannemer/bouwer, overleden in 1893 (bron NHA) . De J. Slenters uit Velsen, was mogelijk zijn zoon. # Paard en wagen #, # welput #, # waterput #, # betonindustrie Velsen # . 
Dank aan Historische Kring Velsen voor nadere info.