Stad & Land Q t/m T

193 foto's. Laatste update op 21-04-2024.

Welkom op de afdeling oude foto's van steden en dorpen. In deze zalen A t/m Z vindt u vintage foto' , originele Nederlandse stads- en dorpsfoto's van voor 1900. De meeste foto's van 1860-1895 zijn op papier en van het albumentype, dat betekent dat het papier met albumine ofwel een eiwitpapje is bestreken. Er zijn ook andere gelei-achtige papjes dan eiwit mogelijk, zoals collodium en gelatine, die ook lekker uitstrijken op glas of papier. aan het albuminepapje word een lichtgevoelige stof toegevoegd en dat is vrijwel altijd een zilverzout. Zilverzouten worden onder invloed van licht extreem snel zwart. Op dat gegeven, een gelei met één of andere lichtgevoelig zilverzout, berust bijna de gehele analoge fotografie. Fixeren is nog nodig om het proces op tijd te stoppen en de afbeelding te behouden. Kijk ook eens bij de afdeling ' Help, waar is dit.' Misschien weet u wel waar dit is. Veel plezier en laat af en toe een berichtje achter. Groet Rob Wagenaar. Vintage photography, albumentype , oude foto's

Delft brug aan de Rotterdamse poort. Foto Henri de Louw 1892

Delft Rdamse Poort

Oud-Reeuwijk is een buurtschap behorende tot de gemeente Bodegraven-Reeuwijk Brug irond 1900 iprovincie Zuid-Holland. Het ligt ten noorden van Reeuwijk op de weg naar Tempel. De buurtschap telde in 2007 110 inwoners. Vroeger werd Oud-Reeuwijk als twee kernen gezien namelijk: Klein Oud-Reeuwijk en Groot Oud-Reeuwijk. Omgeving Alphen, Boskoop Zwammerdam Zoetermeer Gouda

Reeuwijk Reeuwijk Br...

Renkum  Dorpstraat rond 1885, straatbeeld gezien vanuit het westen richting Dorp.  foto van der Laag Wageningen. De in 1863, op de plek van de oude herberg “De Bock”, gebouwde villa “Redichem” welke onder andere bewoond werd door steenfabrikant Heinrich Gerhard Reymer en zijn echtgenote Arnolda Hermina van Wijck, dochter van de steenfabrikant Richardus van Wijck. Op de achtergrond huize “Tondano”, gelegen tussen “Redichem” en hotel Campman.

Renkum 1 rond 1885

Renkum Dorpsstraat . Kabinetkaart footograaf: van der  Laag

Renkum 4 Dorpstraat1...

Renkum rond 1885. Derde Katholieke Kerk  Maria ten Hemelopneming. Onder de Bomen langs weiland. In 1839 kwam er een einde aan de periode schuurkerk. Offenberg koopt voor 200 florijnen een stuk van de de zgn. “kosterij grond” (no. 168). Op 29 september 1839 wordt de(derde) R.K. kerk, “Maria ten Hemelopneming” gewijd, ingezegend door de aartspriester van Gelderland Matthias Terwindt,.

Renkum 5 onbekende k...

Renkum rond 1885 foto van der Laag Wageningen

Renkum Dorpstraat 18...

Rheden kasteel Biljoen

Rheden Kasteel Biljo...

Rijswijk Info Martin Snuverink: Delftsche Vliet met Vlietweg (nu Jan Thijssenweg), gezien vanaf de Hoornbrug in de richting Drievliet en Leidschendam.
In de verte is de Tolbrug te zien, een vaste brug die aan de Rijswijkse kant van de Haagse Trekvliet stond. De Hoornbrug was toen nog een vaste brug. Daarom moet de foto van voor 1900 dateren.
Zie ook 
http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/76?q_searchfield=jan+thijssenweg
http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/80?q_searchfield=jan+thijssenweg
http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/81?q_searchfield=jan+thijssenweg
http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/109?q_searchfield=jan+thijssenweg

Rijswijk Delftsche V...

Voorburg molen, korenmolen, gesloopt 1921, met Hoornbrug. Foto genomen vanaf Vlietweg, nu Jan Thissenweg, voor het huis Hoornwijck.

Rijswijk Molen Koren...

Dit is Rijswijk (ZH). Martin Snuverink: 
Van Vredenburchweg met Rijswijksevaart en jaagpad, gezien naar het dorpscentrum in NO richting. Op de voorgrond zien we de voorganger op dezelfde plaats van de huidige neogotische Bonifatiuskerk van architect Nicolaas Molenaar, waarvan de bouw begon in 1896 (niet 1889) en die in 1897 werd ingewijd. In deze kerk ben ik gedoopt. Het oude kerkje dateert van 1855. De foto zal dus van voor 1896 zijn. (Red.: foto rond 1875) De oude kerk is te zien op: 

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bonifatiuskerk_in_Rijswijk_1885-1889.jpg

http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/18?q_searchfield=bonifatiuskerk

 

In 1902 en 1914 zag het er zo uit:

http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/334?q_searchfield=van+Vredenburchweg

http://www.beeldbankrijswijk.nl/alle-beelden/indeling/detail/start/59?q_searchfield=bonifatiuskerk

 

Vanaf ongeveer hetzelfde punt ziet het er nu zo uit:  http://goo.gl/maps/Fnrrc.

Rijswijk Rijswijksev...

Rechts molen de Hoop, snuifmolen,  stellingmolen bouwjaar 1786 verdwenen 1889. Aan de Vliet. Jaagpad Trekvaart. Links de kantige stellingmolen Clarissa Maria ook wel genaamd het Fortuintje. Snuifmolen, trasmolen, achtkantige bovenkruier, Bouwjaar 1761, verdwenen 1979. trefwoorden Rijswijk, Delft, Voorburg, Leidsendam, Haaglanden.

Rijswijk, Trekvaart

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam Boerensteiger richting Valkenbrug. Opgelost dankzij M. Snuverink

Rotterdam Boerenst...

Rotterdam Beurs Phot. P. Oosterhuis la Bourse

Rotterdam Beurs

Rotterdam Beursplein 1865 info Martin SnuverinkDit is de hoek van het beursplein/de Blaak (rechts) en de kleine Draaisteeg.In het hoekpand bevindt zich het Frans Koffiehuis. We zien de kleine Draaibrug die de Oude Haven scheidt van (en verbindt met!) de Kolk. Enige jaren later kwam hier het spoorwegviaduct en Plan C.

Rotterdam Beursplein...

Rotterdam Bierhaven . De oorspronkelijke Bierhaven lag ter plaatse van de huidige Jufferstraat. Nadat deze haven gegraven was, werden in mei 1614 de erven aan de oost- en westzijde uitgegeven. De naam Bierhaven komt reeds kort na dat jaar voor. Het is mogelijk dat de haven oorspronkelik als ligplaats voor bierschepen bestemd was. Een andere naam was Oostersche Dwarshaven, zo genoemd vanwege haar ligging ten opzichte van Glas-, Wijn- en Scheepmakershaven. In de eerste helft van de 17de eeuw kwam ook de naam Schijtebotershaven voor, naar kapitein Gillis Gillisz., bijgenaamd 'Schijteboter', eigenaar van enige huizen en erven aan de haven. Nadat de haven in 1898 was gedempt ontving deze de naam Gedempte Bierhaven. Oostelijk van de haven werd in het begin van de 17de eeuw een straat aangelegd, die onder de naam Bierstraat bekend werd. Deze straat ligt nog op dezelfde plaats, terwijl de Bierhaven thans een insteekhaven van de Leuvehaven is.

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Bierhaven gezien naar Scheepmakershaven rond 1880

Rotterdam Bierhaven

Rotterdam Binnen Rotte en Lombardsche brug tijdens demping 1873. in de verte de Blauwe Molen aan de Goudsche- vest. In het midden de Lombardschebrug die op de Meent uitkomt.

Rotterdam Binnenrott...

Rotterdam Blaak Info Martin Snuverink : (Noordblaak) in Rotterdam ten westen van het toenmalige postkantoor. 
Deze foto omvat een deel van een grotere foto die in het bezit van het stadsarchief Rotterdam is.
Datering 1873-1877.
Zie: http://collecties.stadsarchief.rotterdam.nl/publiek/detail.aspx?xmldescid=1300528&tag=afbeeldingen;beeld;geluid;algemeen;video;film;bestellen&view=lijst&volgnummer=0&positie=27&beschrijvingssoort=157879244&doc_beschrijvingssoort=157879244&a_z=%5BARGS_PLACEHOLDER%5D

Rotterdam Blaak Nrd ...

Rotterdam Blaakhaven en oude Postkantoor

Rotterdam Blaakhaven

Rotterdam Boerengat

Rotterdam Boerengat

Rotterdam Boompjes

Rotterdam Boompjes

Rotterdam Boompjes

Rotterdam Boompjes

Rotterdam Boompjes Foto P. Oosterhuis rond 1875

Rotterdam Boompjes

Rotterdam Boompjes ROND 1870

Rotterdam Boompjes ...

Rotterdam Boompjes detail van foto F. Jager rond 1885

Rotterdam Boompjes d...

Rotterdam Boompjes Foto uitg. F. Jager Rotterdam rond 1885

Rotterdam Boompjes F...

Rotterdam Boompjes rond 1880

Rotterdam Boompjes r...

Rotterdam Coolsingel

Rotterdam Coolsingel

Rotterdam Coolsingel

Rotterdam Coolsingel

Rotterdam Coolsingel Groot Albumenfoto rond 1895 fotograaf onbekend

Rotterdam Coolsingel

Rotterdam Coolvest

Rotterdam Coolvest

Rotterdam Coolvest

Rotterdam Coolvest

Rotterdam delfshaven, albumentype 24x18

Rotterdam delfshaven

Rotterdam Delftsche Poort

Rotterdam Delftsche ...

Rotterdam Delftse Poort diapositief uit de City-serie Mooi Nederland

Rotterdam Delftse po...

Rotterdam Delfts vaart  Delftsche Poort Albumentype rond 1878

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam Delftsche Vaart

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam Delftsche Poort Plein Delftsevaart

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam Delftsche Vaart naar Raambrug rond 1869/1870 . Zeldzame foto mogelijk van Pieter Oosterhuis. Uitgave La Hollande Pittoresque van uitgever Corn. Wasch Rotterdam . P.Oosterhuis leverde meer foto's voor deze zeer zeldzame serie.

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam delftsche vaart kodachrome foto 20x30

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam Delftsche Vaart naar Raambrug rond 1869/1870 . Detail . Foto mogelijk van Pieter Oosterhuis. Uitgave La Hollande Pittoresque van Corn. Wasch Rotterdam

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam Delftsevaart stereo

Rotterdam Delftsevaa...

Rotterdam. Erasmusbeeld rond 1870. Voor aanleg Luchtspoor. Het Erasmusbeeld is een standbeeld van Desiderius Erasmus, dat is ontworpen door beeldhouwer Hendrick de Keyser. Het is voor zover bekend het oudste bronzen standbeeld van Nederland.[1][2] Het beeld werd in 1622 door de Rotterdamse bronsgieter Jan Cornelisz. Ouderogge gegoten en geplaatst op de Grotemarkt.

Rotterdam Erasmus 18...

Rotterdam Erasmus en Spoorbrug foto in  preegdruk C . Champagne Rue de Rivoli 180 Paris . Het Erasmusbeeld is een standbeeld van Desiderius Erasmus dat is ontworpen door beeldhouwer Hendrick de Keyser. Het is voor zover bekend het oudste bronzen standbeeld van Nederland.[1][2] Het beeld werd in 1622 door de Rotterdamse bronsgieter Jan Cornelisz. Ouderogge gegoten en geplaatst op de Grotemarkt. De plaatsing van het bronzen beeld werd bekritiseerd door Calvinistische predikanten die Erasmus een libertijn en bespotter van religie noemde.[3] 
In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement op Rotterdam en werd het door de gemeentelijke dienst Kunstbescherming van zijn sokkel gehaald en onopvallend naar het Museum Boijmans Van Beuningen gebracht. Daar werd het op de binnenplaats onder betonplaten en zandzakken verborgen. In juli 1945 kreeg het beeld een plaats op de Coolsingel, maar het moest in september 1963 wijken voor de metro. Uiteindelijk heeft het beeld in 1964 een plaats gekregen op het Grotekerkplein voor de Grote of Sint-Laurenskerk.[

Rotterdam Erasmus Gr...

Rotterdam Grotemarkt Erasmus Spoorbrug . Het Erasmusbeeld is een standbeeld van Desiderius Erasmus dat is ontworpen door beeldhouwer Hendrick de Keyser. Het is voor zover bekend het oudste bronzen standbeeld van Nederland.[1][2] Het beeld werd in 1622 door de Rotterdamse bronsgieter Jan Cornelisz. Ouderogge gegoten en geplaatst op de Grotemarkt. De plaatsing van het bronzen beeld werd bekritiseerd door Calvinistische predikanten die Erasmus een libertijn en bespotter van religie noemde.[3] 
In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement op Rotterdam en werd het door de gemeentelijke dienst Kunstbescherming van zijn sokkel gehaald en onopvallend naar het Museum Boijmans Van Beuningen gebracht. Daar werd het op de binnenplaats onder betonplaten en zandzakken verborgen. In juli 1945 kreeg het beeld een plaats op de Coolsingel, maar het moest in september 1963 wijken voor de metro. Uiteindelijk heeft het beeld in 1964 een plaats gekregen op het Grotekerkplein voor de Grote of Sint-Laurenskerk.[

Rotterdam Grote Mark...

Rotterdam Grote Markt  Erasmus spoorbrug. Het Erasmusbeeld is een standbeeld van Desiderius Erasmus dat is ontworpen door beeldhouwer Hendrick de Keyser. Het is voor zover bekend het oudste bronzen standbeeld van Nederland.[1][2] Het beeld werd in 1622 door de Rotterdamse bronsgieter Jan Cornelisz. Ouderogge gegoten en geplaatst op de Grotemarkt. De plaatsing van het bronzen beeld werd bekritiseerd door Calvinistische predikanten die Erasmus een libertijn en bespotter van religie noemde.[3] 
In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement op Rotterdam en werd het door de gemeentelijke dienst Kunstbescherming van zijn sokkel gehaald en onopvallend naar het Museum Boijmans Van Beuningen gebracht. Daar werd het op de binnenplaats onder betonplaten en zandzakken verborgen. In juli 1945 kreeg het beeld een plaats op de Coolsingel, maar het moest in september 1963 wijken voor de metro. Uiteindelijk heeft het beeld in 1964 een plaats gekregen op het Grotekerkplein voor de Grote of Sint-Laurenskerk.[

Rotterdam Grotemarkt

Rotterdam Grote Markt Erasmus Spoorbrug . Het Erasmusbeeld is een standbeeld van Desiderius Erasmus dat is ontworpen door beeldhouwer Hendrick de Keyser. Het is voor zover bekend het oudste bronzen standbeeld van Nederland.[1][2] Het beeld werd in 1622 door de Rotterdamse bronsgieter Jan Cornelisz. Ouderogge gegoten en geplaatst op de Grotemarkt. De plaatsing van het bronzen beeld werd bekritiseerd door Calvinistische predikanten die Erasmus een libertijn en bespotter van religie noemde.[3] 
In mei 1940 kwam het ongeschonden uit het bombardement op Rotterdam en werd het door de gemeentelijke dienst Kunstbescherming van zijn sokkel gehaald en onopvallend naar het Museum Boijmans Van Beuningen gebracht. Daar werd het op de binnenplaats onder betonplaten en zandzakken verborgen. In juli 1945 kreeg het beeld een plaats op de Coolsingel, maar het moest in september 1963 wijken voor de metro. Uiteindelijk heeft het beeld in 1964 een plaats gekregen op het Grotekerkplein voor de Grote of Sint-Laurenskerk.[

Rotterdam Grotemarkt...

Rotterdam Haagsche Veer

Rotterdam Haagsche V...

Rotterdam Haringvlie...

Rotterdam Hotel Leygraaff

Rotterdam Hotel Leyg...

Kleiweg/Rotterdamse Schiekade vanaf de Schansweg. Het water is de Rotterdamse Schie. Hier was later een klein pontveer voor fietsers en voetgangers.  Fotograaf vermoedelijk D. Gogars Rotterdam.   Rotterdam. Het pand links lijkt er nog te staan: https://goo.gl/maps/z9pjAcFNhQGdTqpN8
Via Google Earth Pro is het nog duidelijker zichtbaar. Zie ook http://www.fotovanrotterdam.nl/fotoframe.php?foto=O-405.jpg .

Rotterdam Kleiweg

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk

Rotterdam Kolk Detail rond 1910. Deze Foto is wat laat voor de verzameling photomuseum.nl maar wegens mooie details,  zoals een van de vroege auto's op de gracht, toch  opgenomen

Rotterdam Kolk Detai...

Rotterdam Kolk Grote...

Rotterdam Kolk Koren...

Rotterdam Kolk, Oude Haven, detail stereofoto. Zeilboot ca 1870

Rotterdam Kolk, Oude...

Rotterdam Koningsbrug Albumentype rond 1880.De Koningsbrug was een draaibrug over de Oude Haven in Rotterdam en vormde de verbinding tussen de Boompjes en de Oosterkade. De brug werd op 24 september 1860 geopend door Koning Willem III. De brug werd geflankeerd door vier leeuwen die afkomstig waren van de afgebroken Hofpoort en kreeg in de volksmond de bijnaam Vierleeuwenbrug.

In de Meidagen van 1940 bleef de Koningsbrug gespaard. Na de Watersnood van 1953 werd besloten alle zeedijken tot Deltahoogte op te hogen. Hiervoor was het nodig om de Oude Haven van de rivier af te sluiten. De Maasboulevard werd aangelegd en de Koningsbrug werd afgebroken. Drie van de vier leeuwen verhuisden naar de lege boulevard en kijken sindsdien uit over de Maas, de vierde werd geschonken aan het verbindingstroepen (destijds nog onderdeel van de genie) ter herdenking van de inzet in Rotterdam in mei 1940. Hij lag jarenlang op de appelplaats van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Bij het sluiten van de kazerne in 2010 verhuisde de leeuw mee naar de Bernhardkazerne in Amersfoort. Defensie schonk de gemeente Ede in 2011 een replica van de leeuw als dank voor het feit dat Ede meer dan een eeuw garnizoensplaats is geweest.

In de jaren '60 werden enkele hoge appartementsgebouwen gebouwd op de zandvlakte die de Maasboulevard was. In 1964 verrees de Leeuwenflat.

Rotterdam Koningsbru...

Rotterdam Koningsbrug en Maasbruggen rond 1900. Photochrome 6150 P.Z. Locatie waar tegenwoordig de Kubuswoningen staan. De Koningsbrug was een draaibrug over de Oude Haven in Rotterdam en vormde de verbinding tussen de Boompjes en de Oosterkade. De brug werd op 24 september 1860 geopend door Koning Willem III. De brug werd geflankeerd door vier leeuwen die afkomstig waren van de afgebroken Hofpoort en kreeg in de volksmond de bijnaam Vierleeuwenbrug. In de Meidagen van 1940 bleef de Koningsbrug gespaard. Na de Watersnood van 1953 werd besloten alle zeedijken tot Deltahoogte op te hogen. Hiervoor was het nodig om de Oude Haven van de rivier af te sluiten. De Maasboulevard werd aangelegd en de Koningsbrug werd afgebroken. Drie van de vier leeuwen verhuisden naar de lege boulevard en kijken sindsdien uit over de Maas, de vierde werd geschonken aan het verbindingstroepen (destijds nog onderdeel van de genie) ter herdenking van de inzet in Rotterdam in mei 1940. Hij lag jarenlang op de appelplaats van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Bij het sluiten van de kazerne in 2010 verhuisde de leeuw mee naar de Bernhardkazerne in Amersfoort. Defensie schonk de gemeente Ede in 2011 een replica van de leeuw als dank voor het feit dat Ede meer dan een eeuw garnizoensplaats is geweest. In de jaren '60 werden enkele hoge appartementsgebouwen gebouwd op de zandvlakte die de Maasboulevard was. In 1964 verrees de Leeuwenflat.

Rotterdam Koningsbru...

Rotterdam Koningsbrug;De Koningsbrug was een draaibrug over de Oude Haven in Rotterdam en vormde de verbinding tussen de Boompjes en de Oosterkade. De brug werd op 24 september 1860 geopend door Koning Willem III. De brug werd geflankeerd door vier leeuwen die afkomstig waren van de afgebroken Hofpoort en kreeg in de volksmond de bijnaam Vierleeuwenbrug.

In de Meidagen van 1940 bleef de Koningsbrug gespaard. Na de Watersnood van 1953 werd besloten alle zeedijken tot Deltahoogte op te hogen. Hiervoor was het nodig om de Oude Haven van de rivier af te sluiten. De Maasboulevard werd aangelegd en de Koningsbrug werd afgebroken. Drie van de vier leeuwen verhuisden naar de lege boulevard en kijken sindsdien uit over de Maas, de vierde werd geschonken aan het verbindingstroepen (destijds nog onderdeel van de genie) ter herdenking van de inzet in Rotterdam in mei 1940. Hij lag jarenlang op de appelplaats van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Bij het sluiten van de kazerne in 2010 verhuisde de leeuw mee naar de Bernhardkazerne in Amersfoort. Defensie schonk de gemeente Ede in 2011 een replica van de leeuw als dank voor het feit dat Ede meer dan een eeuw garnizoensplaats is geweest.

In de jaren '60 werden enkele hoge appartementsgebouwen gebouwd op de zandvlakte die de Maasboulevard was. In 1964 verrees de Leeuwenflat.

Rotterdam Koningsbru...

Rotterdam Koningsbrug . A. Jager Kabinetkaart uit leporello Souvenir de la Hollande;De Koningsbrug was een draaibrug over de Oude Haven in Rotterdam en vormde de verbinding tussen de Boompjes en de Oosterkade. De brug werd op 24 september 1860 geopend door Koning Willem III. De brug werd geflankeerd door vier leeuwen die afkomstig waren van de afgebroken Hofpoort en kreeg in de volksmond de bijnaam Vierleeuwenbrug.

In de Meidagen van 1940 bleef de Koningsbrug gespaard. Na de Watersnood van 1953 werd besloten alle zeedijken tot Deltahoogte op te hogen. Hiervoor was het nodig om de Oude Haven van de rivier af te sluiten. De Maasboulevard werd aangelegd en de Koningsbrug werd afgebroken. Drie van de vier leeuwen verhuisden naar de lege boulevard en kijken sindsdien uit over de Maas, de vierde werd geschonken aan het verbindingstroepen (destijds nog onderdeel van de genie) ter herdenking van de inzet in Rotterdam in mei 1940. Hij lag jarenlang op de appelplaats van de Elias Beeckmankazerne in Ede. Bij het sluiten van de kazerne in 2010 verhuisde de leeuw mee naar de Bernhardkazerne in Amersfoort. Defensie schonk de gemeente Ede in 2011 een replica van de leeuw als dank voor het feit dat Ede meer dan een eeuw garnizoensplaats is geweest.

In de jaren '60 werden enkele hoge appartementsgebouwen gebouwd op de zandvlakte die de Maasboulevard was. In 1964 verrees de Leeuwenflat.

Rotterdam Koningsbru...

Rotterdam Laurenskerk. Collodionfoto contactafdruk datering onbekend

Rotterdam Laurensker...

Rotterdam Leuvehaven...

Rotterdam Leuvehaven Info Martin Snuverink: Rotterdam, Nieuwe Leuvebrug over Leuvehaven. Aan de overkant naar links de Terwenakker en naar rechts buiten beeld de Boompjes.Op de voorgrond de brug die toegang geeft tot de Zalmhaven.
Zie de hedendaagse situatie: http://goo.gl/maps/FgVnr.Zie ook Scheepmakershaven

Rotterdam Leuvehaven...

Rotterdam Leuvenhaven 1890 Links de Leuvehaven, rechts de Scheepmakershaven. Op de voorgrond de Scheluwebrug 20x30cm albumenfoto. Info Martin Snuverink:

Rotterdam Leuvehaven

Nieuwe Leuvebrug over Leuvehaven. Aan de overkant naar links de Terwenakker en naar rechts buiten beeld de Boompjes. Op de voorgrond de brug die toegang geeft tot de Zalmhaven. Zie de hedendaagse situatie: http://goo.gl/maps/FgVnr. Zie ook Scheepmakershaven

Rotterdam Leuvehaven...

Rotterdam Scheepmakerskade Hoek Leuvenhaven. Op opschrift winkel links Rotterdam&Hulst Rechts Scheepsvitualia en kruidenierswaren

Rotterdam Leuvenhave...

Rotterdam Maas

Rotterdam Maas

Rotterdam Maasbruggen

Rotterdam Maasbrugge...

Rotterdam Middensteiger: info Martin Snuverink: foto is genomen vanaf de Groote Markt vanaf het standbeeld van Erasmus in oostelijke richting naar het Middensteiger. De smalle Steigersgracht loopt voorbij het spoorwegviaduct rechtdoor en naar rechts is de Kolk. Deze tak van de Steigersgracht werd kort na 1900 overkluisd.

Rotterdam Middenstei...

Rotterdam Molen de Noord en restant Oostpoort

Rotterdam Molen de N...

Rotterdam Molen de Noord

Rotterdam Molen de N...

Detail stereofoto. Molen de Noord Oostplein rond 1890 . De molen was Afwisselend Koren - en  moutmolen. Mout voor brouwerij De Witte Leeuw. Van 1873  onder Molenaar van Vliet, meel- bloem- en mestingsmolen (veevoeder) . Links Maison van Krevelen. Rechts niet zichtbaar de Oosterpoort. n.t.k.

Rotterdam Molen de N...

Rotterdam Molens aan de Boezem.Info Martin Snuverink Dit zijn niet de molens langs de Schie, maar de watermolens aan de Boezem.
Zie http://collecties.stadsarchief.rotterdam.nl/publiek/imageviewer.aspx?view=lijst&mode=&volgnummer=0&imgid=129674684&xmldescid=1147100&uitgebreid_zoeken=&dossierid=&source=detail&positie=5#media/1147100/1

Rotterdam Molens Boe...

Rotterdam Oude haven stereofoto detail. Oude Haven gezien naar Kolk en Mosseltrap. Vroege stereofoto met perforaties voor toverlantaarn. .

Rotterdam mosseltrap...

Rotterdam Oude Haven,  Mosseltrap, rechtsachter de Nieuwe Haven. Links buitenbeeld oude haven Kade rond 1890 en kleine draaibrug ,  albumentype op karton  11x17 cm . Catharina Mulder, ook wel Caetje Mulder maar beter bekend als Kaat Mossel (Rotterdam, 25 maart 1723 - aldaar, 29 juni 1798) werkte aan de mosseltrap. zij was een bekende mosselkeurvrouw in Rotterdam, die haar mannetje stond. Ze was een volkse vrouw die faam verwierf in verband met de strijd tussen de patriotten en orangisten in Nederland in de 18e eeuw en met name in het orangistische oproer in Rotterdam in 1783

Rotterdam Mosseltrap...

Rotterdam Oude Haven , rechts huizenrij aan de Mosseltrap, links Oude Havenkade en begin kleine draaibrug  Lopend linksachter de blinde muur langs kwam  men bij de daadwerkelijke oude mosseltrap.  Albumentype op karton , 11x17 cm rond 1870 . Kaatje Mossel werkte daar. Catharina Mulder, ook wel Caetje Mulder maar beter bekend als Kaat Mossel (Rotterdam, 25 maart 1723 - aldaar, 29 juni 1798) was een bekende mosselkeurvrouw in Rotterdam, die haar mannetje stond. Ze was een volkse vrouw die faam verwierf in verband met de strijd tussen de patriotten en orangisten in Nederland in de 18e eeuw en met name in het orangistische oproer in Rotterdam in 1783.

Rotterdam Mosseltrap...

Rotterdam Mosseltrap links, De Spaansche kade. Kabinetkaart. Uitgave Reede & Co . Mosselentrap Spaanse kade

Rotterdam Mosseltrap...

Rotterdam oude museum Boymans

Rotterdam Museum

Rotterdam Nieb.

Rotterdam nieuwe haven detail stereofoto rond 1880 ntk

Rotterdam Nieuwe Hav...

Rotterdam Nieuwe Haven April 1910. Info Martin Snuverink Nieuwehaven gezien vanaf de Slepersvest in de richting van de Oude Oostbrug. De dubbele basculebrug is de Pakkenbrug. Zie https://www.flickr.com/photos/jansluijter/9059820840/in/set-72157634042247937.

Rotterdam Nieuwehave...

Rotterdam Noorderbrug  rond 1900 . Dit is een brug over de Rotte ter hoogte van het Noordplein. De brug vormt de verbinding tussen het Oude Noorden en Crooswijk. Hij is 40 meter lang en 20 meter breed.  Links achter met schoorstenen  De Heinekenfabriek , rechts daarvan gebouw de Eendracht . Aan de Linker Rottekade langs de rivier staat op de hoek van de Crooswijksesingel sinds 1874 de Rotterdamse vestiging van de oorspronkelijk Amsterdamse Heinekenbrouwerij. Ruimtegebrek en de slechte bereikbaarheid midden in de snel groeiende stad noopten in 1968 Heineken zijn brouwerij te verplaatsen naar Zoeterwoude. Albumenfoto op karton verbleekt.

Rotterdam Noorderbru...

Rotterdam Oostplein .Het Oostplein maakte tot de Tweede Wereldoorlog deel uit van Schielands Hoge Zeedijk, de primaire waterkering van Holland. Bij de naoorlogse wederopbouw is de Maasboulevard de primaire waterkering geworden. Aan het Oostplein ligt nog wel het Gemaal mr. U.G. Schilthuis van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, een

Rotterdam Oostplein ...

Rotterdam Oostpoort detail sterofoto rond 1880 . ntk

Rotterdam Oostpoort,...

Rotterdam Oude Haven rond 1880 Albumentype

Rotterdam Oude Haven

Dit is de nog bestaande Hogebrug in Overschie over de Delfshavense Schie. De dubbele klap is nu een grotere enkele klap.

Rotterdam Overschie

Rotterdam Overschie Molens , foto A. Jager

Rotterdam Overschie

Rotterdam Overschie foto Jules Faassen

Rotterdam Overschie

Rotterdam, weg van Overschie naar Kethel.Info Martin Snuverink: Dit is de Polderweg op circa 600m ten westen van de rolbrug over de Schiedamse Schie (toen pontveer). Zie kaartfragment 1878 op http://watwaswaar.nl/#OG-R6-6-el-1v-1-----jTM
De boerderij bestaat niet meer.
Let op: de boerderij lijkt sterk op de in 2008 gesloopte boerderij Polderweg 15, maar is het niet! Zie http://gemeentearchief-schiedam.pictura-dp.nl/index.php?option=com_memorix&Itemid=26&task=topview&cp=6&CollectionID=1&RecordID=29535&PhotoID=31735.
De boerderij heeft waarschijnlijk gestaan op het nu ledige erf schuin tegenover Polderweg 92. Het huisnummer was waarschijnlijk 17. Wanneer de boerderij is gesloopt heb ik niet kunnen achterhalen.

Rotterdam Overschie

Rotterdam Overschie, Bergpoldermolen, lag ten noorden van de Rotterdamse Schie bij de bocht van de Vlaggemanskade.  Ook wel molen van Abel of Galgemolen genaamd. Gebouwd 1784. De galg stond er tegenover.  Laatste eigenaars, Arij de Bruin, 1833-1839, Pieter Bol tot 1850, Arie Abel tot 1906 en Pieter Abel tot 1918. Rechtsachter de  molen ligt  de stoomzaagmolen De Koe met fabriekstoren. Wat verderop molen De Haan en De Vlaggenman. Op 16 februarie 1918 is deze stellingmolen bij felle oosterwind vermoedelijk te warm gelopen en verbrand. De foto is rond 1894 gemaakt. https://www.molendatabase.org/ .

Rotterdam Overschie

Rotterdam Passage

Rotterdam Passage

Rotterdam. De Passage was een overdekte winkelgalerij tussen de Coolvest en de Korte Hoogstraat in Rotterdam. De Passage werd in 1879 in gebruik genomen naar ontwerp van J.C. van Wijk en verwoest tijdens het bombardement op 14 mei 1940.

Rotterdam Passage

Rotterdam Plan C uitg. A. Jager

Rotterdam Plan C

Rotterdam vanaf Couwenburghseiland, zicht op Pompenburg en sluis (rechts, na de demping geheten Pompenburgsingel). Dank Martin Snuverink
Image 62 of 68Rotterdam !875 Foto: Henry v.d. Louw

Rotterdam Pompenburg

Rotterdam Rotte Kade. Gevelreclame voor Berger & Zonen Houthandel.

Rotterdam Rotte kade...

Rotterdam Scheepmakershaven hoek Leuvehaven. 16,6 x 23 cm . Opschrift Winkel links Rotterdam&Hull en Scheepsvictualia en kruidenierswaren. Fotograaf onbekend .Info Martin Snuverink: De foto is in zuidelijke richting genomen. De panden staan op de hoek van de Scheepmakershaven ZZ (links) en de Terwenakker (rechts). Foto Image 37 of 113 (Leuvehaven) is vanuit dit grote pand genomen.

Rotterdam Scheepmake...

Rotterdam Schie

Rotterdam Schie

Rotterdam Schiedamse Kade. rond 1870 . Kabinetkaart. Waarschijnlijk  F. Jager Amsterdam

Rotterdam Schiedamse...

Rotterdam Schiekade Kabinetkaart foto A. Jager Rond 1875

Rotterdam Schiekade

Rotterdam Schiekade Foto Oosterhuis rond 1880

Rotterdam Schiekade

Rotterdam Spaanse ka...

Rotterdam Spaanse Kade

Rotterdam Spaanse Ka...

Rotterdam Spaanse Kade 1890 Kodachrome foto

Rotterdam Spaanse Ka...

Rotterdam Spaanse Kade 1880. Kabinetkaart

Rotterdam Spaanse Ka...

Rotterdam Spaanse Kade links bij Mosseltrap met Nieuwe Haven  Albumentype Spaansche kade met Nieuwe Haven.  Links Mosseltrap na afbraak huizen rij.

Rotterdam Spaanse Ka...

Rotterdam Spoorbrug over de Maas. Uitgave  A. Jager

Rotterdam Spoorbrug ...

Rotterdam Maasbrug Uitgever Foto A.Jager

Rotterdam Spoorbrug ...

Rotterdam Station Beurs Later Station Blaak . Dit eerste station op deze plaats heette oorspronkelijk Rotterdam Beurs, genoemd naar het nabijgelegen beursgebouw De Beurs. Het station werd in 1877 geopend en was onderdeel van het Luchtspoor. Vanwege de verhoogde ligging van het spoor kreeg het stationsgebouw een verdieping meer dan toentertijd gebruikelijk, zodat de eerste verdieping op gelijke hoogte lag met het perron. Het station kreeg als eerste Nederlandse station een overkapping van smeedijzer in plaats van gietijzer. Tijdens Bombardement 1940 verloren gegaan. Foto toont alle kenmerken van de fotograaf Pieter Oosterhuis, die meerdere foto's leverde voor de serie La Hollande Piitoresque van uitgever Corn.  Wasch te Rotterdam.

Rotterdam Station Ro...

Rotterdam Steigergracht . Rotterdam Steigersgracht rond 1880 gezien uit richting Leuvehaven. Rechts de achterzijde van huizen aan de Houttuin. De Steigersgracht is na het bombardement van 1940 aanzienlijk verbreed en ligt thans gedeeltelijk op de plaats van de vroegere bebouwing van het Hang. Wegens de goede diensten door de stad aan hertog Willem V van Beieren verleend, gaf deze haar in 1351 het recht tot vrij gebruik van de steiger, die reeds in 1334 wordt genoemd. Deze aanlegplaats lag aan de Middeldam, vlak tegenover de ingang van de Oudehaven. Ze werd later gewoonlijk de Dordtsche Steiger genoemd. Nog later werden bij de uitbreiding van deze gracht verschillende gedeelten van de kaden als volgt onderscheiden: Smal Steiger, Kleine Steiger en Boerensteiger.

Rotterdam Steigersgr...

Rotterdam Steigersgracht.  Rotterdam Steigersgracht rond 1880 gezien uit richting Leuvehaven. Rechts de achterzijde van huizen aan de Houttuin. De Steigersgracht is na het bombardement van 1940 aanzienlijk verbreed en ligt thans gedeeltelijk op de plaats van de vroegere bebouwing van het Hang. Wegens de goede diensten door de stad aan hertog Willem V van Beieren verleend, gaf deze haar in 1351 het recht tot vrij gebruik van de steiger, die reeds in 1334 wordt genoemd. Deze aanlegplaats lag aan de Middeldam, vlak tegenover de ingang van de Oudehaven. Ze werd later gewoonlijk de Dordtsche Steiger genoemd. Nog later werden bij de uitbreiding van deze gracht verschillende gedeelten van de kaden als volgt onderscheiden: Smal Steiger, Kleine Steiger en Boerensteiger.

Rotterdam Steigersgr...

Rotterdam Steigersgracht.  Steigersgracht rond 1880 gezien uit richting Leuvehaven. Rechts de achterzijde van huizen aan de Houttuin. De Steigersgracht is na het bombardement van 1940 aanzienlijk verbreed en ligt thans gedeeltelijk op de plaats van de vroegere bebouwing van het Hang. Wegens de goede diensten door de stad aan hertog Willem V van Beieren verleend, gaf deze haar in 1351 het recht tot vrij gebruik van de steiger, die reeds in 1334 wordt genoemd. Deze aanlegplaats lag aan de Middeldam, vlak tegenover de ingang van de Oudehaven. Ze werd later gewoonlijk de Dordtsche Steiger genoemd. Nog later werden bij de uitbreiding van deze gracht verschillende gedeelten van de kaden als volgt onderscheiden: Smal Steiger, Kleine Steiger en Boerensteiger.

Rotterdam Steigersgr...

Rotterdam Steigersgracht rond 1880 gezien uit richting Leuvehaven.  Rechts de achterzijde van huizen aan de Houttuin. De Steigersgracht is na het bombardement van 1940 aanzienlijk verbreed en ligt thans gedeeltelijk op de plaats van de vroegere bebouwing van het Hang. Wegens de goede diensten door de stad aan hertog Willem V van Beieren verleend, gaf deze haar in 1351 het recht tot vrij gebruik van de steiger, die reeds in 1334 wordt genoemd. Deze aanlegplaats lag aan de Middeldam, vlak tegenover de ingang van de Oudehaven. Ze werd later gewoonlijk de Dordtsche Steiger genoemd. Nog later werden bij de uitbreiding van deze gracht verschillende gedeelten van de kaden als volgt onderscheiden: Smal Steiger, Kleine Steiger en Boerensteiger.

Rotterdam Steigersgr...

Rotterdam Steigersgracht   gezien naar spoorbrug Keizerstraat .  De Steigersgracht is na het bombardement van 1940 aanzienlijk verbreed en ligt thans gedeeltelijk op de plaats van de vroegere bebouwing van het Hang. Wegens de goede diensten door de stad aan hertog Willem V van Beieren verleend, gaf deze haar in 1351 het recht tot vrij gebruik van de steiger, die reeds in 1334 wordt genoemd. Deze aanlegplaats lag aan de Middeldam, vlak tegenover de ingang van de Oudehaven. Ze werd later gewoonlijk de Dordtsche Steiger genoemd. Nog later werden bij de uitbreiding van deze gracht verschillende gedeelten van de kaden als volgt onderscheiden: Smal Steiger, Kleine Steiger en Boerensteiger.

Rotterdam Steigersgr...

Rotterdam Wijnhaven Kabinetkaart Foto A. jager

Rotterdam Wijnhaven

Rotterdam Wijnhaven

Rotterdam Willemsbrug. Foto Hameter 1882.

Rotterdam Willemsbru...

Rotterdam spoorbrug Willemsbrug. Albumentype rond 1875

Rotterdam Willemsbru...

Scherpenzeel Friesland

Scherpenzeel Friesla...

Scheveningen 1875 Foto Wolrabe

Scheveningen 1875

Scheveningen Oude Kurhaus

Scheveningen 1885

Scheveningen Den Haag Strand

Scheveningen Den Haa...

Scheveningen Keizerstraat Fa Dijkhuizen Tabak Sigaren

Scheveningen Keizers...

Scheveningen, Kurhaus, Strand, Albumentype, 27x 21 cm

Scheveningen Kurhaus...

Scheveningen Kurhaus Pier rond 1900 10x 12,5 cm

Scheveningen Kurhuis...

Scheveningen Strand Ezeltje rijden. Links achter Oude Pier

Scheveningen Strand

Scheveningen strand . detail stereofoto. Oude Kurhaus

Scheveningen Strand

Scheveningen Strand

Scheveningen Strand

Scheveningen Strand foto gebr. van R. A'dam rond 1875. Kabinetkaart

Scheveningen Strand ...

Scheveningen vissers , boten van het type Bomschuit. Glas Dia Positief. Uit de serie Projection fur alle Quer durch Holland. projections-serie 7 . Rosenthal & Co Berlin NW.  De vissers- schepen in Scheveningen, Katwijk enz. waren 'bomschuiten'. De boeg en achtersteven zijn bij de bomschuit ongeveer even hoog boven het water.

Scheveningen Vissers

Scheveningen, Kurhaus, strand , volk . Albumentype 21x27 cm.  Den Haag.

Scheveningen, Kurhau...

Schiedam: Broersveld met molen De Hoop, gezien vanaf de Lange Kerkstraat richting de Hoogstraat;Dank Erwin Esselink en Wim Koning de Gans

Schiedam Broersveld

Het Broersveld gezien vanaf de Lange Kerkstraat in de richting van de Hoogstraat. Op de achtergrond molen De Hoop. Dank aan Erwin Esselink en Wim de Koning Gans

Schiedam Broersveld

Schiedam Broersveld

Schiedam Broersveld

Schiedam Korenbeurs

Schiedam Korenbeurs

De Lange Kerkstraat gezien in oostelijke richting vanaf de Grote Markt. Op de achtergrond molen de Oost.Dank aan Erwin Esselink en Wim de Koning Gans

Schiedam L. Kerkstra...

Schiedam Lange Kerkstraat en Molen De Oost,gezien vanaf de Grote Markt; Dank Erwin Esselink en Wim de Koning Gans

Schiedam L. Kerkstra...

De Lange Kerkstraat gezien in oostelijke richting vanaf de Grote Markt. Op de achtergrond molen de Oost.Dank aan Erwin Esselink en Wim de Koning Gans

Schiedam L. Kerkstra...

Schiedam Lange Kerkstraat . Albumentype 22x 16 cm

Schiedam Lange Kerks...

Schiedam Lange Kerks...

Opgelost Schiedam , dank aan Martin Snuverink, de Schie, gezien vanaf de Ooievaarsbrug met links de Mallebrug over de Sint Anna Zusterstraat.

Schiedam Schie

Schiedam, Spuikanaal. Spuisluis. Schiedam-zuid met uitwatering op de Nieuwe Maas. Bedoeld om het water uit de Schiedamse havens en polders te spuien. Links de Sluiswachters woning.   Sluis en woning zijn gebouwd in 1862.

Schiedam Spuikanaal

Schiedam Station

Schiedam Station

Schoonhoven Wijnhandel van der Kop

Schoonhoven

Sevenum Plein.  Dit is de Fabianus en Sebastianuskerk in Sevenum (Limburg), die in de Tweede Wereldoorlog is verwoest. https://www.zoekplaatjes.nl/3000/images/3012L.jpg

Sevenum Plein

De Sint-Gertrudiskerk is een kerkgebouw in Sint Geertruid in de Nederlands Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Om het kerkgebouw ligt het kerkhof. De kerk en het kerkhof liggen op een kerkheuvel die wordt omgeven door een bakstenen muur. Ze ligt aan de rand van het dorp aan de doorgaande weg van Mheer en Herkenrade naar Eckelrade en Gronsveld. Bij de kerk komen de Dorpstraat en de weg naar Moerslag/Eijsden langs het Savelsbos uit op deze doorgaande weg. 
De kerk is gewijd aan Gertrudis van Nijvel en is een rijksmonument. De eerste kerk stamt uit de 11e eeuw. Van dit gebouw zijn er nog enkele muurresten bewaard gebleven. Rond 1300 is de westtoren opgetrokken in mergelsteen. Een eeuw later werd het huidige schip met het gotische koor gebouwd. De zijbeuken werden in de 15e eeuw toegevoegd en in de 16e eeuw werd de scheefgebouwde grafkapel van de heren van Libeek opgetrokken aan de zuidoostzijde van het gebouw. In 1619 werd aan de zuidkant van de toren de doopkapel gebouwd. 
In 1700 ontstond er een hallenkerk doordat de zijbeuken verhoogd werden. Tevens kwam toen de huidige, met leigedekte kap tot stand.

Sint Geertruid Kerk ...

Sittard

Sittard

Sliedrecht

Sliedrecht

Het huis heeft gestaan aan de Rivierdijk (t.p.v. nu nummer 424) in Sliedrecht, ter hoogte van de Boslaan/Bosstoep. Buitendijks aan de Merwede dus, bij het voormalige Middenveer.
Via de link is een bewijsfoto te vinden met als naam: 36_Wijk_B_20036.JPG 
Omdat werken met de Sliedrechtse beeldbank nogal moeizaam gaat, heb ik de bewijsfoto separaat aan de redactie gestuurd.
Website: http://historie-fotoarchief.sliedrecht.nl/ [...]
Donderdag 6-9-2012 08:03:50

Sliedrecht Rivierdij...

Sneek

Sneek

Sneek 13x17cm

Sneek

Sneek 1898

Sneek 1898

Sneek Ophaalbrug 1898 13x17 cm

Sneek ophaalbrug

Waterpoortsgracht te Sneek. De  Links is de Westersingel

sneek Waterpoortsgra...

Rechts op de foto zien we de Waterpoortsgracht te Sneek. De trapjes en de huizen zijn te zien op de streetview link. Links is de Westersingel

Sneek Waterpoortsgra...

Sneek Wettterstins

Sneek Wetterstins

Sneek Wetterstins 1898 13x17cm

Sneek Wetterstins 18...

Sneek Wetterstins 1898

Sneek Wetterstins 18...

Staphorst

Staphorst

De steeg bij Arnhem Allee

Steeg De

De Steeg Arnhem 1898 Albumenfoto vermoedelijk door Fa. Kraal Zeist

Steeg De bij Arnhem ...

Steenwijk Steeg

Steenwijk Steeg

Steenwijk Steeg

Steenwijk Steeg

Sijbrandahuis Friesland. Mannen bezig aan de wegverharding Birdaarderstraatweg te Sybrandahuis 1919. Op de foto  10 arbeiders uit Broek onder Akkerwoude e.o. Vooraan in uitgeslatte gedeelte Foeke Gosses Hoekstra en Gale Gosses Hoekstra. daarachter vlnr.: Jemke Ebeles van Hijum, Feije Pieters Postma , Jan Pieters Uitterdijk, Klaas Sijtses Rozema, Hoger staand op de rand van de glooiwal : Jouke Jelles de Jong ,Sybren Willems Minnema, Binne  Alberts Venema en Hendrik Joukes Zwaagstra . Sijbrandahuis (officieel, Fries: Sibrandahûs, [sibrɔnda’hu:s]?) is een dorp in de gemeente Dantumadeel, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten westen van Dokkum, tussen Raard en Rinsumageest. In 2021 telde het dorp 40 inwoners. Het is daarmee de kleinste kern van de gemeente Dantumadeel. Het wordt soms ook wel een buurtschap genoemd. Sinds 2009 is de Friese naam de officiële. Waar voorheen op de plaats- en straatnaamborden zowel de Friese als de Nederlandse namen werden vermeld, worden sindsdien alleen nog de officiële Friese namen vermeld.

Sybrandahuis Friesla...

Krantenartikel 26 september over de aanleg van wegverharding te Sybrandahuis. zie foto hiernaast .

Sybrandahuis tekst b...

Terband Nu Rotonde kerk

Terband

Terneuzen Nieuwe Diepstraat

Terneuzen N. Diepstr...

Texel Oudeschild Pakhuis aan haven. Rond 1910 .

Texel Oudeschild pak...

Tholen toegangsweg . Foto Poulousse

Tholen

Tholen Foto Poulousse

Tholen

Tholen Haven foto Poulousse

Tholen Haven

Tholen Hof van Holland

Tholen Hof van Holla...

Tholen Plein

Tholen Plein

Tholen Hofstede Ravensoord Sint Maartensdijk Meliasweg 7 , Tholen. Op de Foto broer en zus : Lena Groenewege (01-07-01-1879) en Jacob Groenewege (31-12-1867) Groenewege rond 1910.  In 1958 was deze boederij van A.J. Groenewege te Sint Maartensdijk . Witte boerderij met anderhalve Klokgevel.  Kabinet kaart rond 1900.  http://www.gahetna.nl/collectie/afbeeldingen/fotocollectie/zoeken/weergave/detail/q/id/ae77b364-d0b4-102d-bcf8-003048976d84

Tholen Sint Maartens...

Tiel uitg. gebr. Campagne

Tiel

Tiel

Tiel

Tiel Konijnenwal

Tiel Konijnenwal

Tiel Markt rond  1895 Kabinetkaart

Tiel Markt

photo: A. van Beurden hof-photograafImage 46 of 46
info Martin Snuverink .Dit is de Spoorlaan, gezien in oostelijke richting, ter hoogte van de Stationsstraat.
Zie ook  http://www.regionaalarchieftilburg.nl/zoeken-in-databases/beeldonline-fotos-kaarten-etc, fotonummer 031597.

Tilburg Spoorlaan

Zoekplaatje 2658 Utrecht Oosterstraat vlnr 6 tot 10 hoek bij Oudwijkerdwarsstraat en Homeruslaan

Utrecht bij zoekplaa...

Wageningen of Ede. Mogelijk Grotestraat Ede. Foto van de Laag rond 1890

Wageningen of Ede 18...

ZP opgelost Rotterda...

Rotterdam vanaf Couwenburghseiland, zicht op Pompenburg en sluis (rechts, na de demping geheten Pompenburgsingel). Dank Martin Snuverink

ZP opgelost Rotterda...

Smilde Zoekplaatje 1946 is Hoofdstraat 61-62 in Smilde.Opgelost Peter Smaardijk Onbekend mogelijk provincie Groningen. Fotograaf E. Meijer. Mogelijk Emanuel Meijer. 1870-1856. Foto staat ook op zoekplaatjes.nl

ZP Opgelost Smilde D...

Opgelost Steenwijk, Gasthuisstraat in Steenwijk, gezien naar de Markt met het raadhuis. Albumentype. 13 x10 cm. Rond 1890 .  Locatie gevonden  door Erwin Petter.  
Steenwiek, is een stad in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is met 20.750[1] inwoners de grootste plaats in de gemeente Steenwijkerland en na Kampen de grootste plaats in de Kop van Overijssel. 
Op 1 januari 2001 werden de gemeenten Steenwijk, Brederwiede en IJsselham samengevoegd tot de gemeente Steenwijk. De inwoners van Brederwiede en IJsselham waren het niet eens met deze 'nieuwe' naam, omdat het leek alsof deze gemeenten door Steenwijk waren geannexeerd. Ze gaven aan een naam als "Kop van Overijssel" of "Steenwijkerland" beter te vinden. Op 1 januari 2003 is de naam van de gemeente dan ook veranderd in Steenwijkerland. Tot die gemeente behoren tevens de plaatsen Blokzijl, Vollenhove, de dorpen Kuinre en Giethoorn en nog enkele kleinere dorpen en buurtschappen. 
Recente gebiedsontwikkelingen bij Steenwijk zijn Tuk-Noord, Kornputkwartier, De Schans en Eeserwold. 
Van oorsprong is Steenwijk een oude vestingstad. De grachten en stadswallen stammen uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, toen Steenwijk een strategische plaats was in de strijd tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Spanje.

ZP Opgelost. Steenwi...