Nieuw

24 foto's. Laatste update op 15-12-2019.

In de zaal 'Nieuw' ziet u de recent verworven foto's en vaak een scala aan onderwerpen, stads- en dorpsgezichten , portretten, klederdrachten en dieren. De foto's verschuiven geleidelijk naar de betreffende zalen. Met het zoeksysteem zijn de onderwerpen altijd makkelijk te vinden. Photomuseum.nl is altijd geïnteresseerd in aanbod van oude foto's. Dus heeft u bijzondere 19e-eeuwse fotografie die niet in uw collectie past, dit e-photomuseum houdt zich aanbevolen: info@photomuseum.nl

Amsterdam Brouwersgracht detail stereofoto rond 1880 . ntk

Amsterdam Brouwersgr...

Amsterdam Damrak detail warmoeszijde rond 1880. ntk

Amsterdam Damrak det...

Amsterdam Damrak detail stereofoto rond 1880 ntk

Amsterdam Damrak det...

Amsterdam Kwakerspoel. Stereofoto, albumentype 
Gezien vanuit het westen naar de stad. De vier houtzaagmolens zijn van links naar rechts: De Omval, De Vrouwenakker, De Witte Lelie en de Vriendschap. Over de schuur van de Vrouwenakker zijn nog juist het wiekenkruis van De Haan en de schoorstenen van de gasfabriek aan de Schans te onderscheiden. 
Vervaardiger  Louw, Henri de (1851-1944)
Ook in de Collectie Frits Knuf Datering1875 ca.

Amsterdam Kwakerspoe...

Amsterdam Leidseplein detail. rond 1885 detail. Het Leidscheplein, ziende op de Schouwburg en de Koepelkerk uit 1884 aan de Stadhouderskade.
Leidseplein met paardentrams, die vanaf 1898 werden vervangen door elektrische trams, gezien vanuit de Leidsestraat naar het Leidsebosje. Links de in 1909 gedempte Lijnbaansgracht, en de Koepelkerk uit 1884. Rechts de oude Schouwwburg voor de brand , de nieuwe Stadsschouwburg werd gebouwd in 1894. Zie ook

Amsterdam Leidseplei...

Amsterdam Nieuwmarkt detail stereo rond 1880 . ntk

Amsterdam Nieuwmarkt...

Amsterdam Oude Kerk detail rond 1880 ntk

Amsterdam Oude Kerk ...

Amsterdam Prins Hendrikkade hoek Schippersgracht . Open Havenfront . Paardentram

Amsterdam Prins Hend...

Arnhem Rijnkade Eusebiuskerk . Glasplaatpositief uit Cityserie 35, Mooi Nederland

Arnhem Rijnkade Euse...

Bergen op zoom Rijkebuurtstraat en gevangenpoort. Diapositief uit de Cityserie 35 Mooi Nederland

Bergen op Zoom Gevan...

Den Haag Groenmarkt detail stereofoto rond 1880 ntk

Den haag Groenmarkt

Den Haag, Plaats, standbeeld Johan de Witt, Nilmij, Nationaal Kasregisters . Diapositief rond 1905

Den Haag Plaats

Den Haag Plein Detail stereofoto rond 1880

Den Haag Plein detai...

Enkhuizen Drommedaris Zeilboot. Diapositief uit de Cityserie 35 Mooi Nederland

Enkhuizen Drommedari...

Heelsum Kerkje rond 1885 . Kabinetkaart photographisch atelier J.H. van der Laag Wageningen, 'naast het station'. Foto is verbleekt en bewerkt naar een hoger contrast

Heelsum Kerkje rond ...

Bordeaux Rue du Pas St George sous la Neige . Etablissements . Coiffeur, Debit de Vins , Epicerie, Mercerie, Hotel .Vintage Photographie !895 .

Le Vieux Bordeaux so...

Lemmer plein met Boekhandel en Boekbinderij van L.D Landmeter. ( De naam Landmeter is in 1790 in verband met acheternaamgevingswet aangenomen door de kinderen uit de familie Douwes. Laurens Douwe Landmeter. Geboren : 7 april 1853, Lemmer. Overleden : 5 juli 1905, Apeldoorn. Beroep : boekdrukkersleerling, boekdrukker, boekhandelaar. Boekdrukkersleerling in Leeuwarden, 28 januari 1876 uit Gorichem, 30 oktober 1876 naar Lemmer). Foto van Mozes van der Woude Huisschilder fotograaf in Lemmer tot 1877 , daarna zonder verdere gegevens vertrokken naar Duitsland. Foto vermoedelijk dus uit 1876/77

Lemmer Boekhandel va...

Lemmer, havengebied. Vermoedelijk 1876/77. Fotograaf Israel Mozes van der Woude huisschilder fotograaf. In 1877 vertrokken naar Duistland.

Lemmer fotograaf Moz...

Maastricht, Maas, Servaasbrug, Diapositief uit de Cityserie35

Maastricht Maas

Eiland Marken NH. ingekleurde foto Gelatine Zilver type rond 1890, met. de hand ingekleurd. Zeldzaam exemplaar en voor Marken zeer zeldzaam. Let op, dit is dus geen grafisch procedé, zoals bijvoorbeeld een ansichtkaart, maar handwerk uit de 19e eeuw. Afmetingen 16 x 21 cm.

Marken ingekleurd

Rotterdam Delftse Poort diapositief uit de City-serie Mooi Nederland

Rotterdam Delftse po...

Rotterdam nieuwe haven detail stereofoto rond 1880 ntk

Rotterdam Nieuwe Hav...

Rotterdam Oostpoort detail sterofoto rond 1880 . ntk

Rotterdam Oostpoort,...

Utrecht Oude gracht aan de Noordzijde ofwel Weerdzijde. Stereofoto. Rechts de eerste grote katholieke kerk in Utrecht sinds de aanname van de grondwet van Thorbecke in 1839 met het artikel over de godsdienstvrijheidt. De stijl is Neoclassicistisch, naar de klassieke Romeinse en Griekse architectuur. Dat verklaart ook de grote pilaren in het voorportaal. Vergelijk het Akropolis in Athene en de ingang van het Pantheon in Rome. In die tijd werden meer kerken in deze neostijl gebouwd en zijn bekend onder het begrip waterstaatskerk. De bouw van deze kerk startte direct in 1839.

Utrecht Oudegracht W...